VOOR WERKNEMERS IN HET SCHILDERS-, AFWERKINGS- EN GLASZETBEDRIJF:



"Floaty" de oplossing voor niet werkbare uren

De schilder-bouw en vastgoed sector zal optimaal kunnen profiteren van het opblaasbaar doorwerkscherm genaamd "Floaty".

Peter Aarts van de Aarts Groep heeft de "Floaty" met een innovatie subsidie van Senter Novem(Agentschap van het Nederlandse  Ministerie van Economische Zaken)bedacht en ontwikkeld. Het idee ontstond toen het schildersbedrijf van Peter Aarts een oplossing zocht naar het terug dringen van niet werkbare uren en het verlagen van het ziekteverzuim.

Een af te schermen deel van een bouw die, qua maatvoering, afwijkt van bestaande afschermings systemen, dwingt werknemers altijd om noodoplossingen te zoeken. Vaak gepaard met kostbaar tijdsverlies en minimale winst. Een flexibel systeem waarmee zowel in de breedte als in de hoogte beter te variëren is, moest de oplossing zijn.

Het concept is even simpel als makkelijk uit te leggen. Arno Laurenssen, Sales director "Floaty": je neemt een met nylon gewapend pvc zeil van bijvoorbeeld 7,50 meter lengte. Dat hang  je om de 50 cm met behulp van zware rubberen elastieken en haken aan een dakgoot, dakrand of onder de panlat door. Van onderaf schuif je een aantal nog niet helemaal opgepompte "speciale" luchtslangen in daarvoor voorbereide sleuven.

De uiteindelijke kokers bestaan uit drie lagen: een binnenste laag van butyl en de overige lagen gemaakt van gewapend pvc. De verstelbare hoek, zeg maar de knik tussen de overkapping en de verticale afscherming, maak je met een zwaar metalen klembeugel die niet volledig afsluit maar voldoende ruimte laat om nog lucht door te laten. Vervolgens pomp je de lucht kokers met een standaard huis tuin en keukencompressor hard op te ± 0,5 bar.

Het opblaasbare doorwerkscherm "Floaty" is een product dat allerhande werkzaamheden beschermt tegen weersinvloeden. Zelfs een plas water is geen uitdaging. Door een geringe vervorming van het scherm onder het gewicht van het water, loopt het vanzelf naar beneden. 'op dat vlak' repareert' het systeem zichzelf, verteld Arno Laurenssen.

Mede doordat het een zelfdragend systeem is behoeft men geen gebruik te maken van een ondersteunende steiger. Het scherm is dus klein genoeg om gemakkelijk mee te nemen in de bus. 

Daarnaast is het scherm, door een ervaren gebruiker, alléén binnen een half uur op te zetten. Met een collega erbij in een veel kortere tijd.

Volgens Arno Laurenssen, verliest het systeem nauwelijks spanning doordat de gasdichtheid van de butyl slangen optimaal is en blijft het scherm zijn vaste vorm geruime tijd houden.

De "Floaty" een duurzaam product dat zijn investering ruimschoots terug verdient.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Sales afdeling op telefoon nummer: +31 (0)6 - 505 13 659 of stuur een mailtje naar [email protected]